În zilele noastre,  au uneori o formă alungită. Pot fi servite ca aperitiv cald, umplute cu șuncă, brânză, ciuperci și alte ingrediente similare.

În lumea gastronomică, croissantul este cunoscut ca fiind de origine austriacă, dar în forma și în prepararea sunt de origine franceză.

Și, ca orice creație gastronomică, există mai multe versiuni despre inventarea sa, dar cea mai larg răspândită este aceea că a fost făcut de faimoșii brutari din Viena, motivați de triumful vienezilor asupra Imperiului Otoman în secolul al XVII-lea.

De fapt, semiluna de pe croissant este imaginea steagului otoman.

ȘTIAȚI CĂ...?

  • Croissant înseamnă semilună, în franceză, deoarece are forma celei de-a patra semiluni a lunii.
  • Secolul al XVII-lea, când croissantul a fost creat la Viena, în Austria.
  • Ziua mondială a croissantului este sărbătorită la 30 ianuarie.
  • Straturile acestei creații de patiserie sunt franțuzești.
  • Croissantul poate fi umplut atât cu ingrediente dulci, cât și cu ingrediente sărate.