Este foarte simplu de utilizat, nu necesită multă întreținere și, dacă este folosită corect, ne poate ajuta chiar să reducem consumul de apă. Ce poți face însă dacă ai foarte multe vase de spălat și ai uitat să cumperi tabletele pentru mașina de vase? 

Există unele produse care pot funcționa bine ca înlocuitori ai detergentului sau tabletelor pentru mașina de spălat vase, însă acestea nu pot fi însă folosite în mod regulat, ci doar în cazul unor circumstanțe neprevăzute în care nu există alte opțiuni. 

Bicarbonat de sodiu: Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru gama sa largă de utilizări pentru curățenie datorită calităților sale abrazive, care vor ajuta, de asemenea, la eliminarea mirosurilor neplăcute. Poate fi folosit și în mașina de spălat vase, trebuie doar să umpleți sertarul cu detergent cu acest produs și să folosiți programul obișnuit de curățare. 

Oțetul alb: în mod similar, aciditatea oțetului alb va ajuta la îndepărtarea majorității reziduurilor de grăsime lipite pe vase, trebuie doar să umpleți un recipient cu o jumătate de cană de oțet și să îl așezați pe suportul superior, nu în sertar. În acest fel, forța apei va distribui oțetul pe tot parcursul ciclului de spălare a vaselor. 

Suc de lămâie: același lucru este valabil și pentru sucul de lămâie, deoarece este un acid ușor, va ajuta la îndepărtarea reziduurilor alimentare și a mirosurilor neplăcute. Trebuie doar să umpleți o jumătate de ceașcă cu suc de lămâie, asigurându-vă că îndepărtați complet pulpa, ca și în cazul oțetului alb, și să o puneți pe grătarul superior.

Tags: masina vase