• Consumându-l, te vei bucura de o serie de beneficii esențiale pentru funcționarea metabolismului tău:
  • Îmbunătățesc sănătatea inimii, iar conținutul lor de vitamina B6 ajută la buna dispoziție
  • Reduc colesterolul rău și problemele legate de constipație și gaze.
  • Previn dezvoltarea diferitelor tipuri de cancere și  inflamațiile
  • Întăresc neurotransmițătorii, atacând tulburările cognitive
  • Mențin greutatea corporală prin aportul de fibre și aportul scăzut de calorii.

Renumitul bucătar Karlos Arguiñano este cel care a dezvăluit trucul pentru a îndepărta amărăciunea din vinete. Primul lucru care trebuie știut este că acest gust se găsește în pulpă, deci soluția este legată de ea.

Trebuie să tai vinetele în felii și să le așezi într-un castron, presărând puțină sare deasupra. Este suficient dacă este sare de bucătărie obișnuită. Apoi puneți folie alimentară peste ele, astfel încât să nu intre aerul.

După aproximativ două ore, puteți îndepărta folia. Veți observa că vinetele au eliberat lichid. Tot amăreala se găsește acolo, așa că va trebui să o eliminați prin clătirea vinetelor cu multă apă, pentru a nu mai rămâne urme de sare și pentru a putea fi gătite.

Pe scurt, procesul de a scăpa de amărăciunea vinetelor este extrem de simplu. Așa că trebuie să faceți acest lucru doar în doi pași.