Cuplul regal s-a căsătorit civil pe 9 aprilie 2005 la Windsor Guildhall, urmată de o binecuvântare la Capela Sf. Gheorghe.

Tortul impresionant a fost făcut de Dawn Blunden, proprietara cofetăriei Sophisticake din Woodhall Spa, Lincolnshire. Pentru prepararea acestuia a fost nevoie de 1.080 de ouă și 20 de sticle de coniac. De asemenea, s-a muncit 130 de ore, iar cea mai grea parte a realizării tortului a fost decorarea acestuia cu trandafiri, narcise și ciulini reprezentând Anglia, Scoția și Țara Galilor.

O felie din acest tort, veche de 40 de ani, a fost scoasă la licitație, și a fost vândută cu 2.200 de lire sterline (2.620 de euro). Felia de 800 de grame a fost recuperată apoi păstrată de o angajată a reginei-mamă, Moyra Smith.

Prăjitura şi glazura sa au fost păstrate în folie de plastic alimentară, într-o cutie de metal cu mesajul „Folosește cu grijă”. A fost vândută prima dată în 2008 unui colecţionar.

„Am fost surprinși de numărul de persoane care au licitat pentru această prăjitură regală unică”, a declarat curatorul şi specialistul în obiecte regale Chris Albury, precizând că a primit detalii despre lot din Marea Britanie, Statele Unite şi mai multe ţări din Orientul Mijlociu.