Foști angajați din mari restaurante au dezvăluit pentru emisiunea "Good Morning America" şi revista americană Reader's Digest ce secrete murdare ascund unele restaurante. 

Un chelner a spus că de multe ori clienții vegetarieni sunt înșelați în ceea ce privește ingredientele mâncărurilor. Acesta a dezvaluit că de multe ori le-a spus clienților că un anumit tip de mâncare nu conține carne, chiar dacă nu era adevărat, doar pentru a vinde produsul. 

De asemenea, o chelneriţă din Kansas a mărturisit că după 20.00 se vinde numai cafea decafeinizată pentru a nu fi nevoită să spele două cafetiere. 

"Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decafeinizată. Însă toate cănile au cafea fără cafeină".

În ceea ce privește laptele degresat, chelnerii spun că acesta este foarte rar degresat. Adesea se foloseșe lapte lapte integral, lapte de 2% grăsime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru că nu este deloc practic să ai atât de multe feluri de lapte, susţine un alt angajat.

Omleta care este servită la micul dejun este făcută în 99 la sută din cazuri din pudră, şi nu din ouă proaspete. Nici produsele destinate copiilor nu sunt ceea ce par. 

"Punem zahăr în produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahăr mai mult chiar şi în aluatul pentru pizza destinată copiilor", a mărturisit o chelneriță pentru Reader's Digest.

Zilele în care nu este bine să comanzi pește la restaurant 

Un alt chelner a mărturisit pentru aceeași sursă că nu este recomandat să comanzi peşte în zilele de duminică sau luni. 

"Peştele este adus la restaurant de două ori pe săptămână, deci cel mai bine ar fi să fie comandat de marţi până vineri".

Un alt secret bine păstrat este cel al meniurilor speciale. "La multe restaurante, meniul special este făcut din ceea ce trebuie vândut repede înainte să se altereze. Fiţi atenţi la supa zilei. Dacă are peşte sau este vreun fel de gumbo (fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume), probabil conţine produse de care vor să scape repede", mai susţine un angajat.