Maioneza trebuie păstrată întotdeauna în frigider pentru câteva zile, însă multe gospodine se întreabă dacă pot chiar congela acest preparat, astfel încât să reziste mai mult. 

Fiind un aliment obținut din ouă crude, maioneza trebuie păstrată la frigider, atât cea făcută în casă, cât și cea cumpărată, odată ce borcanul a fost deschis. Congelarea este una dintre cele mai sigure metode de păstrare a alimentelor în stare bună pentru perioade lungi de timp, iar maioneza poate fi într-adevăr congelată.

În acest sens, trebuie luate o serie de măsuri pentru a obține o conservare optimă și trebuie să se țină seama, de asemenea, de faptul că congelarea poate altera textura delicată a sosului. Congelarea modifică fuziunea și emulsia ingredientelor maionezei, determinând separarea acestora, și este normal ca, atunci când este decongelată, aspectul ei (la început) să devină mai puțin apetisant. Chiar și așa, răspunsul este clar: maioneza poate fi congelată.

Cât timp rezistă maioneza congelată?

Spre deosebire de alte alimente, care pot rezista luni de zile în congelator, maioneza nu rezistă mai mult de 5 sau 6 zile congelată, maxim o săptămână. Dacă o lăsați mai mult timp înseamnă că nu va fi bună atunci când va fi decongelată.

-