Echipa de meșteri din Sibiu, a început de la un singur semineu pe lemne și ajuns între timp, la peste 20 de ani de tradiție și experiență vastă în comercializarea și montajul profesional al unui întreg univers de soluții termice neconvenționale. Așadar, în acest articol, vom afla care sunt cele mai importante avantaje și dezavantaje ale grătarelor pe gaz, în comparație cu cele pe cărbuni.

APRINDEREA

În primul rând, comoditatea este adesea unul dintre cele mai importante motive pentru a alege un grătar pe gaz. Nu trebuie să-l umpli cu cărbune. Pornești alimentarea cu gaz, apeși butonul de aprindere, iar după 12 - 15 minute grătarul tău este gata de utilizare. Cu alte cuvinte, grătarul pe gaz îți permite să începi rapid gătitul, fără prea mult efort. Cu toate acestea, există și soluții pe cărbuni care se ridică la pretențiile unuia pe gaz. În cazul unor gratare gradina de tip kamado, deschizi complet ușile de reglaj ale aerului, adaugi niște startere pe cărbuni, pe care mai apoi le aprinzi. Închizi capacul și după 10-15 minute, ai un grătar pe cărbune gata încălzit. Trebuie menționat că, Big Green Egg, nu este orice fel de grătar pe cărbuni. Acesta se folosește de o tehnică inspirată încă din antichitate, combinată cu tehnologia modernă și proprietățile termice extraordinare ale învelișului ceramic.

CONTROLUL TEMPERATURII

BBQ-urile pe gaz îți permit să controlezi temperatura prin reglarea arzătoarelor de gaz. Temperatura va crește și va scădea relativ repede. Acest lucru va face ușoară gătirea preparatelor la diferite temperaturi. În schimb, la varianta pe cărbune, reglajul durează puțin mai mult, bazându-se în principiu, pe controlarea fluxului de aer. Cu cât ușile de tiraj sunt mai deschise, cu atât mai mult oxigen intră în grătar influențând astfel, creșterea sau scăderea temperaturii. Grătarele de tip kamado din oferta Pefoc, îți permit să controlezi temperatura foarte fin cu ajutorul ușilor de tiraj. Odată atinsă temperatura dorită, aceasta poate rămâne stabilă ore întregi, datorită proprietăților izolatoare ale ceramicii speciale. 

GĂTITUL PE CĂRBUNI

Dacă alegi un grătar pe cărbuni, trebuie să decizi dacă dorești un grătar din oțel (clasic) sau un kamado (cuptor ceramic). Ambele tipuri sunt potrivite pentru toate tehnicile de gătire. Dar nu orice grătar pe cărbune din oțel este potrivit pentru ședințe lungi sau pentru gătitul lent. Uneori, trebuie să adăugi cărbune, iar temperatura poate fluctua. Aceasta depinde de calitatea oțelului. Ceramica unui kamado are avantajul proprietăților izolatoare care ajută decisiv la o conservare superioară a căldurii. În acest fel, utilizezi mai puțin cărbune, iar temperatura de afară nu influențează temperatura din grătarul tău - poți continua grătarul, chiar și pe ploaie sau ninsoare.

Dacă ești adeptul gătitului pe cărbune, dar îți dorești și controlul total, tipic unui grătar pe gaz, Big Egg Green este soluția perfectă. Fabricat pe baza tehnologiile dezvoltate de NASA, acesta este confecționat cu același tip de ceramică folosită la exteriorul navetelor spațiale, datorită rezistenței sporite la temperaturi extreme, fără afectarea structurii. 

Pentru consultanță gratuită cu privire la acest tip special de grătar, dar și pentru o întreagă gamă de produse și accesorii din universul termic, precum: șeminee pe lemne sau electrice; sobe rustice sau moderne; modele exterioare de vatra de foc perfecte pentru momente speciale, seara, alături de prieteni; coșuri de fum profesionale; mortare și adezivi speciali, îți recomandăm cu cea mai mare căldură site-ul pefoc.ro. În plus, transportul este gratuit iar clienții se bucură și de o garanție a calității de până la 10 ani, în funcție de produsul selectat!