Acestea fiind menționate, cum ar putea o carmangerie să nu fie o afacere de succes, din moment ce, carnea este consumată aproape zilnic, în special de români. Calitatea și prospețimea produselor sunt elementele căutate în procesul de achiziționare al cărnii. Se spune că prima impresia contează, așa că, pentru a te ridica la standardele clienților tăi, este indicat ca din carmangeria ta să nu lipsească utilaje de calitate.

Investiția în calitate va determina și succesul afacerii tale. Un feliator mezeluri va spori cu siguranță productivitatea carmangeriei tale în cel mai scurt timp. Mezelurile vor fi tăiate ”cât ai zice pește” la o grosime optimă.

Acestea sunt ușor de folosit și ajută la feliarea mai multor produse: carne, mezeluri, cașcaval etc, deși există și feliatoare profesionale specializate pe un singur produs pentru rezultate excelente. Cea mai importantă parte a acestora este lama, care în condiții normale, trebuie ascuțită doar o dată pe an.

Atunci când clientul trebuie să aștepte în mod repetat, pentru ca mezelurile preferate să fie împachetate în mod corespunzător, într-un final, va decide să renunțe în favoarea cuiva care îi oferă aceeași calitate într-un timp mai scurt.

O dimineața bună începe cu un mic dejun copios, iar mezelurile sunt cele mai căutate pentru acest moment al zilei. Cum dimineața ne prinde în grabă pe toți, încercăm să prețuim fiecare minut. Acesta este motivul pentru care mezelurile deja feliate sunt cele mai consumate la micul dejun.

Dacă îți propui să diversifici cât mai mult gama de carne pe care vrei să o vinzi, atunci, cu siguranță, ai nevoie și de un malaxor de carne. Acest tip de aparat, te va ajuta să prepari carnea, astfel încât să aibă cea mai bună textură.

Clientul trebuie să observe întreaga gamă de produse, fiind un factor important care contribuie la procesul de cumpărare. Fiecare tip de carne trebuie să aibă o vitrină specifică. Vitrinele din sticlă curbată au rolul de pune în evidenţă produsele. Ele sunt de obicei plasate lângă tejghele pentru a ajunge cu ușurință la produsele din vitrină.

De asemenea, carnea, fiind un produs perisabil nu poate fi comercializată în condiții de siguranță fără a dispune de o serie de echipamente frigorifice de înaltă calitate. Acestea trebuie să fie atât calitative, cât şi estetice.

Maşinile de tocat carne electrice sunt alte echipamente care nu pot lipsi din dotarea unei carmangerii. Îţi vor folosi atât în ceea ce priveşte prepararea unor produse tradiţionale, cât şi pentru a toca la carnea la cerere.

Printre cele mai căutate produse se clasează cârnații, motiv pentru care, este indicată utilizarea unui aparat de umplut carne specific care să ajute la dozarea cantității optime pentru realizarea lor. Echipamentele te acest tip, te ajută să prelucrezi până la 10 kg de carne într-o singură oră.

Când vorbim despre ustensilele necesare unei carmangerii, primul şi ultimul lucru la care oamenii se gândesc sunt cuţitele. Deşi acestea sunt, probabil, cea mai importantă ustensilă utilizată, după cum am menţionat nu este singura.

Există o listă mult mai lungă cu echipamentele necesare, de la maşini de tocat carne, presă pentru chifle, frigidere specifice, până la cântare. Este indicat ca întregul proces de tăiere, sortare şi ambalare să se realizeze pe mese de oţel,

Dacă vrei să ai o carmangerie de succes, trebuie să ții cont de normele de igienă privind producția, prelucrarea și depozitarea, păstrarea și transportul cărnii, motiv pentru care aparatele de sterilizare sunt efectiv vitale.

Un alt factor definitoriu îl reprezintă personalul, care trebuie să fi alcătuit din măcelari profesioniști care știu cum să tranșeze carnea conform cerințelor clienților. Carnea este un aliment care necesită o îngrijire extrem de atentă, prin urmare, ai nevoie de cel mai atent selecţionat personal.

Deschiderea unei carmangerii ar putea părea destul de riscantă, în primă fază, dacă iei în calcul numărul ridicat de afaceri de acest fel, însă atenția dedicată calității și prospețimii produselor, vor determina orice client să se întoarcă.