Acestea sunt adevărate principii ale stilului scandinav și trebuie să se regăsească în cele mai mici detalii în amenajările de acest tip. Iată câteva sfaturi de urmat pentru a crea în livingul tău o atmosferă nordică, exact așa cum îți dorești. 

Decorul trebuie să fie minimalist într-un living în stil scandinav

Stilul scandinav exclude aglomerarea, încăperile încărcate și pline de obiecte decorative. Limitează-te la câteva piese de mobilier necesare și nu încărca pereții cu modele sau culori care să atragă atenția. Optează pentru o canapea într-o singură culoare, o măsuță cât mai simplă și ia în calcul achiziționarea unor scaune simpliste, precum gama de taburete de la Vivre, pentru a avea câteva locuri în plus pentru invitați. 

Mobila din livingul amenajat în stil scandinav este utilă

Un alt principiu al amenajărilor interioare în stil scandinav este utilitatea. Piesele de mobilier din living trebuie să aibă neapărat o componentă funcțională și să nu fie amplasate în încăpere doar de decor. O altă caracteristică a mobilierului este faptul că trebuie să inspire confort și să genereze o atmosferă care să invite la relaxare. 

Lemnul predomină într-un living în stil scandinav

Amenajările interioare în stil scandinav își au originile în istorie. Încă din anii 1950, acest stil s-a remarcat prin integrarea unor elemente din natură în locuințe. Într-un living decorat în stilul scandinav vom regăsi întotdeauna lemn, sub diverse forme. De cele mai multe ori piesele de mobilier respectă această regulă și sunt din lemn pentru a aduce în încăpere senzația de confort și liniște. Chiar dacă stilul scandinav este cunoscut de mulți ani, acesta a fost adaptat în funcție de evoluția tehnologică, și casele decorate în acest fel au o componentă modernă, care le crește și mai mult gradul de funcționalitate. 

Stilul scandinav respectă tendințele și ține pasul cu tehnologia

Electronicele și elementele din natură se îmbină perfect în livingurile decorate în stil scandinav. Stilul simplu și minimalist înglobează perfect sisteme home cinema, televizoare foarte mari și alte electronice care contribuie la o atmosferă liniștită, dar modernă. Echilibrul creat se remarcă în toate detaliile din încăpere: piese de mobilier, culori, poziționarea elementelor etc. 

Livingul în stil scandinav este foarte luminos

Indiferent dacă ai la dispoziție o sursă de lumină naturală sau nu, în livingurile decorate în stil scandinav e nevoie de multă lumină. Aceasta se poate obține prin alegerea culorilor deschise pentru întreaga încăpere, dar și prin poziționarea unor lămpi în punctele cheie ale camerei. O altă variantă este să atașezi spoturi pe tavan. Desigur, nici lumina caldă nu trebuie să lipsească acolo unde vrei să ai o atmosferă mai intimă, spre exemplu în zona de relaxare. Corpurile de iluminat din living pot să difere atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al modelului sau al tipului de lumină generat.

Obiectele din livingul în stil scandinav nu sunt multicolore

Fiind un stil în care predomină simplitatea, stilul scandinav nu include piese de mobilier multicolore sau texturi încărcate, nici tapițerii care să încarce din punct de vedere vizual. Fiecare obiect din livingul scandinav trebuie să fie într-o singură culoare, cât mai simplu și potrivit cu restul încăperii.

Stilul scandinav a devenit tot mai popular în domeniul amenajărilor interioare. El a cucerit prin simplitate și a fost adaptat tendințelor. Pentru zona livingului, stilul scandinav este potrivit deoarece este caracterizat de confort și intimitate, cerințe absolut necesare pentru această cameră din locuință unde îți petreci timpul liber. Ținând cont de aceste reguli de bază poți să aduci atmosfera nordică în propria sufragerie, cu un minim de efort.