Însă, industria de beauty este într-o continuă dezvoltare, motiv pentru care pe piață există o gamă foarte variată de cosmetice, astfel că achiziționarea celor potrivite pentru tine poate fi o sarcină dificilă. Prin urmare, avem pentru tine câteva îndrumări care te pot ajuta să iei cele mai bune decizii.

Criterii de care să ții cont la alegerea cosmeticelor

Atunci când îți dorești să achiziționezi produse cosmetice de calitate, la prețuri accesibile și adaptate nevoilor tale, este important să ții cont de câteva criterii:

Stabilește care sunt nevoile și așteptările tale

În general, alegerea cosmeticelor nu trebuie realizată în funcție de recomandările și opiniile altor persoane. Este important să ții cont și de feedback-ul oamenilor care au folosit un anumit produs, însă trebuie să iei în considerare și faptul că s-ar putea ca pielea ta să nu reacționeze la fel. Așadar, stabilește-ți nevoile și asigură-te că știi ce vrei de la produsele cosmetice dorite. De exemplu, dacă te interesează ca mascara ta să nu se miște de pe gene dacă mergi la piscină sau plouă, orientează-te către una rezistentă la apă, iar dacă vrei ca pielea ta să fie tot timpul catifelată, folosește o cremă de mâini hidratantă pe tot parcursul zilei.

Folosește game de produse

Încearcă să-ți îndrepți atenția spre o gamă întreagă de cosmetice și nu doar un produs singular. Dacă vorbim de îngrijirea părului, e important ca șamponul, masca și balsamul să fie din aceeași gamă deoarece produsele au fost concepute ca să fie complementare una celeilalte. Iar acest lucru este valabil și pentru cosmeticele dedicate îngrijirii tenului sau corpului.

Verifică cu atenție ingredientele

Produsele pentru îngrijire și make-up nu se aleg la întâmplare. Multe dintre substanțele pe care acestea le conțin îți pot crea alergii sau pot agrava anumite probleme, mai ales dacă te confrunți cu acnee, puncte negre, iritații ori alte afecțiuni. Evită parabenii, care pot afecta sistemul endocrin, ftalații ce au impact asupra sistemului reproducător ori sodium lauryl sulfate, care provoacă iritații ale pielii și ochilor.

Sfaturi pentru alegerea cosmeticelor potrivite

  • Alege produsele cosmetice în funcție de tipul de piele, păr sau ten
  • Ține cont de anotimp
  • Nu uita de problemele sau particularitățile pielii tale
  • Ia în considerare nevoile tale în funcție de vârsta pe care o ai
  • Acordă atenție ingredientelor active
  • Ai grijă la replicile false ale produselor cosmetice
  • Fă-ți cumpărăturile într-un magazin de încredere
  • Încearcă o mostră înainte de a opta pentru un produs pe care nu l-ai mai folosit
  • Verifică data de expirare.
  • Produse cosmetice recomandate

Cu siguranță, multe persoane asociază cosmeticele doar cu produsele de make-up. Ei bine, rujul, rimelul, fondul de ten, baza pentru machiaj, pudra, iluminatorul sau fardul de ochi nu trebuie să lipsească din trusa unei femei, însă sunt și alte produse cosmetice absolut necesare pentru îngrijirea corpului, părului și tenului. Printre cele recomandate se numără loțiunea de corp, crema cu factor de protecție, balsamul de păr, crema de mâini, demachiantul și produsele pentru protecția solară.

Se spune că frumusețea vine din interior, însă e necesar ca aceasta să fie păstrată și la exterior. Ia în considerare aspectele menționate și ai întotdeauna grijă cum îți alegi produsele cosmetice deoarece pot avea un impact semnificativ asupra sănătății tale. 

Sursa foto: https://images.unsplash.com