Acasă am chiuvetă albă din granit de la Pyramis. Albul este încă intact și suprafața nu este zgâriata. Mulți mă întreabă cum nu se deteriorează, pentru că adevărul este că arată impecabil. Iată câteva sfaturi pentru o întreținere sigură.

În primul rând, încerc să-mi curăț chiuveta la sfârșitul fiecărei runde de utilizare. Este un obicei pe care îl am de când am aflat că o chiuvetă poate fi mai murdară decât o toaletă. Așadar, recomandarea mea, indiferent că este vorba de chiuvete de bucătărie din granit sau din oțel inoxidabil, este să le păstrați curate și uscate.

De ce și uscate?! Apa prea dură poate lasă pete inestetice pe chiuvete. Chiar și o chiuvetă din oțel inoxidabil se va pata și va fi mult mai ușor de întreținut atunci când curățarea se încadrează în obiceiurile dvs. de igienă. Evitați să lăsați alimentele depozitate în coșul de scurgere. Aveți grijă la alimente sau băuturi, cum ar fi vinul sau cafeaua, care ar putea să păteze.

Trebuie avut în vedere că există vase (oale, cratițe, ibrice) care zgârie când intră în contact cu suprafața chiuvetei. Nu vă panicați, puteți curăța cu buretele de curățat, săpun și apă. Din experiența mea, dacă veți curăța imediat ce s-a produs zgârietura, rezultatul este maxim. Altfel, se curăță puțin mai greu.

Dacă, din orice motiv ați fost mai puțin meticuloși în curățarea chiuvetei și observați că s-a depus o peliculă de murdărie, folosiți produse suave precum pasta de curățat CIF. Este minunată, lasă chiuveta ca nouă. Eu nu abuzez de el, îl folosesc din când în când, pentru întreținere.

Trebuie să rețineți: curățarea chiuvetei în fiecare zi va împiedica pierderea strălucirii acesteia, indiferent din ce material este realizată. Vă recomand să utilizați întotdeauna produse potrivite pentru materialul din care sunt fabricate chiuvetele de bucătărie. Nu folosiți niciodată detergenți agresivi sau produse care îi pot zgâria suprafața.