Căsuța de joacă pentru copii: visul fiecărui copil

În secret, ne dorim să ne întoarcem la copilărie, să ne lăsăm creativitatea să curgă liber în căsuța de joacă. Cu atât mai multe motive pentru care să îndeplinim această dorință pentru micuții noștri, deoarece căsuța de joacă poate fi un adevărat paradis pentru ei. Este o schimbare minunată de la televizor și computer. La urma urmei, copiii își au propriul lor regat aici, se pot desprinde de adulți și își pot trăi fanteziile.

Căsuța de joacă este exemplul unui mic rai pentru puști, mai ales dacă are și o pictură veselă și colorată. Dar, de asemenea, cele mai importante aspecte pentru părinți–siguranța și securitatea–nu trebuie ignorate. Îți vom explica cum căsuța din lemn nu numai că le oferă micuților tăi plăcere, ci, devine și un loc de joacă sigur și de încredere.

Joacă fără riscuri: factorii de siguranță

Căsuțele de copii perfecte de pus în interiorul casei sau în curte sunt locuri minunate pentru ca imaginația pruncului tău să fie pusă la încercare. Asigură-te că faci totul pentru ca experiențele lor să fie distractive și sigure! Iată cele mai importante puncte pe care trebuie să le iei în considerare, pentru a elimina, în prealabil, toate riscurile:

Cuie și șuruburi–nimic nu trebuie să iasă!

Asigură-te că lucrezi cu atenție, în timpul asamblării căsuței de joacă. Cuiele și șuruburile proeminente precum și lemnul așchiat sunt surse de pericol pentru copiii care se joacă. Prin urmare, trebuie să verifici, în mod regulat, dacă lemnul s-a deplasat și dacă au ieșit margini ascuțite sau cuie.

Ce material este recomandat?

Atunci când alegi o căsuță de grădină, asigură-te că acorzi atenție calității lemnului. Lemnul putred, subțire și slab prelucrat poate, uneori, să cedeze în timpul jocului și, în cel mai rău caz, să provoace accidente. Prin urmare, caută căsuțe de joacă de înaltă calitate și sigure pentru grădina ta. 

Supraveghează-i permanent

Chiar dacă puștii vor să se joace nestingheriți de-a mama și tata, ar trebui să fii mereu aproape. Îți recomandăm să plasezi căsuța de joacă pentru copii într-un loc unde să-i poți urmări pe juniori, atât din casă, cât și din restul grădinii. Deci, poți să îți continui activitățile și, în același timp, să te asiguri mereu și mereu că le merge bine.

Atenție la soarele verii!

De regulă, căsuța de joacă ar trebui să fie amplasată într-un loc răcoros. Este important să îți pui următoarele întrebări: Are căsuța de joacă pentru copii părți care se încălzesc puternic la soare? Se află într-o zonă complet fără umbră? Dacă răspunzi afirmativ la cele două întrebări, atunci locul nu este potrivit, fiindcă există riscul de arsuri minore de la piesele încălzite și de dureri de cap, dacă ei se joacă prea mult în soarele intens.

Când vremea este caldă și umedă, verifică, întotdeauna, dacă nu cumva, în căsuța de joacă în aer liber s-au adăpostit albine și păianjeni, înainte de a permite copilului tău să intre în ea. Albinele sunt atrase de zonele calde și confortabile din interiorul căsuței de joacă, iar aceasta poate deveni un loc propice pentru ele. Și păianjenilor le place și căldura și vor migra acolo.

Atenție la substrat

Nu doar căldura este decisivă pentru locație. În joaca lor, copiii mai alunecă și cad, așa că, dacă ai o grădină uniformă, iarba moale este cel mai bun substrat.  Dacă nu ai iarbă sau gazon în curte, asigură-te că pui căsuța de joacă pentru copii pe o suprafață nu prea tare, pentru a amortiza, ușor, o cădere nefericită. 

Descrie-le copiilor potențialele pericole

Chiar dacă îi lași pe micuții tăi să se joace sub supraveghere, există încă un risc rezidual. Copiii au o minte proprie. Prin urmare, este important să evidențiezi pericolele pentru copii și să le explici, de exemplu, că nu ar trebui să se urce, spre exemplu, pe acoperișul casei de joacă. 

Acum, tot ce ai nevoie este inspirație pentru un mobilier adecvat căsuței de joacă a copiilor. Personalizarea este tendința de astăzi. Poți căuta o căsuță de joacă cu tematică precum Disney sau prințesă. Ideile caselor de joacă pentru copii pot fi unice și originale. Cea mai bună casă de joacă este cea pe care un copil o poate personaliza singur, oricând dorește. Ți le recomandăm pe cele care conțin seturi suplimentare și accesorii pe care copiii le pot folosi pentru a-și spori imaginația și creativitatea.

FOTO: PIXABAY