Dacă și tu te-ai gândit că amenajarea locuinței cu limestone este o opțiune benefică, atunci aceste informații te vor ajuta să înțelegi mai bine care sunt avantajele acestei roci naturale.

Calcarul, o opțiune perfectă pentru interior și exterior

Cu siguranță ideea de calcar face referire la rocile calcaroase și nu la altceva, cu accent pe folosirea calcarului cunoscut și sub numele de limestone. Limestone este o rocă pe care începem treptat să o descoperim și să o folosim, deoarece exploatarea acesteia a început să se facă puternic abia în ultimii ani. Pentru a te convinge că limestone este alegerea perfectă pentru casa ta, poți arunca o privire în magazinele de profil în căutarea unor modele de limestone natural pentru ca mai apoi să ai ca mindset folosirea calcarului chiar în propria locuință.

Ce este limestone

Calcarul este o rocă naturală formată ca urmare a sedimentării fosilelor creaturilor marine. În general vorbim despre scoici, deoarece cel mai adesea putem observa pe rocile de calcar modelele naturale ale scoicilor care au rămas încastrate în structură. Ar trebui să știi că aceste fosile pot fi găsite întregi sau parțiale, caz în care pe suprafața calcarului se vor observa particulele mici ale fosilelor. Limestone este un produs cu variații de nuanțe și culori, cu porozitate diferită, în funcție de locul unde este extras și de tipul sedimentării.

De ce să alegi limestone pentru casa ta?

Calcarul este o amenajare unică

Cu siguranță fiecare dintre noi își dorește să își amenajeze locuința într-un mod cât mai plăcut și mai ales unic. Calcarul îți oferă această unicitate, deoarece calcarul fosilizat încă nu este folosit la scară largă, drept pentru care nu îl vei întâlni prea des. Vei putea amenaja zone ale băii cu ajutorul acestor peisaje naturale, poți amenaja brâuri pe pereții bucătăriei sau poți decora orice tip de spațiu, iar acesta cu siguranță va ieși în evidență deoarece vei aduce în casa ta practic o parte din natură, exact așa cum s-a sedimentat ea de-a lungul timpului. 

Calcarul este rezistent la șocuri mecanice și umiditate

Deși vorbim despre o rocă calcaroasă, cu structură poroasă, asemănătoare travertinului, calcarul se pretează foarte bine pentru utilizare în spații cu umiditate medie. În plus, rezistențele mecanice, chiar dacă nu se ridică la nivelul rocilor metamorfice sau de cristalizare, sunt ridicate, drept pentru care vei putea să te bucuri de amenajările cu limeston pentru multă vreme. Practic nivelul de suportabilitate la șocuri mecanice este destul de mare, deoarece roca nu se deteriorează cu ușurință, având un nivel ridicat de durabilitate. 

Calcarul este un produs natural, fără emisii poluante

Ca toate tipurile de piatră naturală, chiar și calcarul este un material prietenos cu mediu, dar și cu sănătatea umană. Nu va trebui să te temi că acesta ar putea avea emisii de noxe și vei putea exploata în siguranță locuința într-un mediu cât mai confortabil din punct de vedere vizual.

Amenajările cu limestone ar putea avea un preț mai ridicat deoarece vor necesita ajutor specializat la montaj. Este nevoie de acest lucru tocmai pentru a proteja inserțiile naturale și pentru a oferi suprafețe cât mai speciale, deosebite din punct de vedere arhitectural. 

Vei putea folosi limestone în orice proiect de amenajare a casei, chiar și pentru nivelul pardoselilor, deoarece această piatră calcaroasă este foarte potrivită chiar și pentru zonele cu trafic, nu doar pentru placări verticale.