Totodată, aceste fructe sunt recomandate adesea în curele de slăbire deoarece ajută la pierderea în greutate și reduc riscul aparției bolilor de inimă, anemiei, pietrelor la rinichi sau problemelor digestive.

Când devine însă periculoasă lămâia pentru sănătate 

Nutriționiștii atrag însă atenția că lămâia poate deveni periculoasă pentru organism atunci când este adăugată în ceaiul fierbinte sau peste preparatele calde. Specialiștii spun că ar trebui să renunțăm la acest obicei. 

Însă, trebuie remarcat faptul că vitamina C este extrem de sensibilă la căldură, iar nutrientul se distruge ușor la căldură.

"Dar ceea ce este important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil care se distruge ușor la căldură. De aceea, nu ar trebui să puneți niciodată suc de lămâie pe alimentele care sunt foarte fierbinți și care sunt încă pe flacără, fiind gătite.

Mai ales atunci când pregătim mâncăruri precum curry, ceai de lămâie - avem tendința de a stoarce lămâia în timp ce mâncarea este încă în fierbere pe flacără. Fără să știm, acest obicei face ca vitamina C din lămâie să fie distrusă și nu reușești să beneficiezi pe deplin de ea.

Așa că, ori de câte ori folosiți lămâia la prepararea vreunui preparat alimentar, încercați să țineți mâncarea departe de flacără și lăsați-o să se răcească puțin, înainte de a stoarce lămâia pe ea.

Vitamina C este foarte importantă pentru stimularea imunității, pentru îmbunătățirea absorbției fierului, pentru îmbunătățirea sănătății oaselor, pentru o piele strălucitoare și pentru un păr sănătos, ochi și sănătate generală", a explicat nutriționistul Juhi Kapoor.