Cifrele sunt uluitoare când vine vorba de risipa de alimente. În plus, dacă aruncăm cojile de cartofi, pierdem și vitamine importante. Cojile de cartofi conțin vitamina C, calciu, potasiu, fier și zinc, printre alte substanțe nutritive.

Ce beneficii au cojile de cartofi 

Un aliment cu un conținut scăzut de calorii, cojile de cartofi sunt benefice pentru digestie datorită fibrelor pe care le conțin. Cojile de cartofi conțin, de asemenea, o cantitate semnificativă de fier. Mai exact, coaja conține 88% din fierul din întregul cartof.

Transformă cojile de cartofi în chipsuri

Este ușor să transformi acele resturi de cartofi în ceva de care toată familia se va bucura. Cu puțină muncă, acele coji pot fi transformate în chipsuri gustoase și crocante. Pentru a face acest lucru, le puteți pune în friteuză cu puțin ulei și sare, adăugând alte ingrediente precum usturoi tocat, smântână sau bacon.

O altă metodă este de a coace cojile de cartofi. După ce se usucă cojile, acestea se condimentează cu sare, piper, paprika și oregano și se gătesc cu o combinație de unt și ulei. După 20 de minute de coacere la 200 de grade, veți obține pielițe crocante care pot fi servite cu sare de mare.

Tags: coji cartofi