Dispozitivul în cauză este alcătuit dintr-un dop și o tijă în interior și este cel care permite ca toată apa care cade să se scurgă printr-o conductă.

Deși dopul rămâne deschis în permanență, acesta permite doar trecerea apei. Prin urmare, probabilitatea ca scurgerea frigiderului să fie înfundată cu murdărie sau resturi alimentare este practic zero, cel puțin în teorie.

Tija este introdusă în dopul de închidere, astfel încât, dacă scurgerea se înfundă vreodată, trebuie doar să îndepărtați cu tija ceea ce blochează scurgerea pentru a elimina resturile sau murdăria care cauzează blocajul.

Cu toate acestea, dacă s-a vărsat ceva pe țeavă, cum ar fi mâncare sau băutură, este posibil ca bagheta să nu fie suficientă. Veți avea nevoie de o trusă de instrumente de curățare a găurilor de scurgere. Dar unde se duce apa? Ei bine, toate frigiderele au un rezervor de apă situat lângă motor. Nu, nu este nevoie să o schimbați, deoarece apa se evaporă datorită căldurii generate de motor.

Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a frigiderului

Acum că știi la ce servește micul bețișor din interiorul găurii din frigiderul tău, cu siguranță vei fi interesat să afli o serie de sfaturi pentru a-i prelungi viața acestui electrocasnic, esențial în orice gospodărie. 

Este foarte important să reglați temperatura în mod corespunzător. Experții spun că, pentru ca alimentele să se conserve în mod corespunzător și pentru a evita proliferarea bacteriilor, temperatura ideală este între patru și cinci grade.

De fiecare dată când deschideți și închideți ușa frigiderului, se pierde până la 7% din frig, așa că acesta este un gest pe care ar trebui să-l evitați pe cât posibil. Atunci când faceți acest lucru, temperatura din interiorul frigiderului fluctuează, iar alimentele nu sunt păstrate în condiții bune.

Pe lângă toate acestea, este important să curățați bine frigiderul o dată pe lună. Scoateți-l din priză și curățați fiecare accesoriu cu un amestec de apă caldă și săpun. Apoi, procedați la fel cu interiorul, acordând o atenție deosebită garniturilor, deoarece aici se acumulează cea mai mare parte a murdăriei și a resturilor alimentare.