Puţine persoane ştiu însă că şerveţelele absorbante de bucătărie au mai multe întrebuinţări. Iată câteva dintre acestea: 

Îndepărtează excesul de ulei

Apa nu este singurul lichid pe care hârtia absorbantă îl poate absorbi și reține, acest produs este ideal pentru a îndepărta uleiul din tot felul de locuri, vă poate economisi timpul de spălare prin pre-curățarea tigăilor și a oalelor. Vă poate ajuta, de asemenea, să îndepărtați excesul de grăsime din mâncarea prăjită, trebuie doar să treceți puțină hârtie absorbantă peste mâncare și aceasta va îndepărta toată grăsimea. 

Păstrează umezeala la distanță

Hârtia absorbantă vă poate ajuta să vă păstrați mai bine alimentele, ținând umezeala departe de ele. Este indicat să puneți niște hârtie absorbantă în interiorul pungilor sau recipientelor în care țineți alimentele la frigider, deoarece în acest fel ea va colecta umezeala pe care alimentele o vor secreta în mod natural. Același lucru este valabil și pentru alimente precum pâinea, deoarece ajută la păstrarea lor în condiţii optime pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Ideală pentru filtrarea mâncărurilor 

Hârtia absorbantă este mai rezistentă decât hârtia normală și vă poate ajuta să filtrați anumite preparate. Cel mai eficient mod de a profita de această utilizare este filtrarea ciorbelor și a supelor pentru a elimina acel strat de grăsime care se formează de obicei deasupra. Doar puneți o foaie de hârtie absorbantă deasupra și aceasta va colecta automat grăsimea, apoi îndepărtați-o cu o lingură și ciorba va fi perfectă.

Germinarea semințelor

Dacă doriți să începeți o nouă cultură în grădina de acasă și aveți nevoie să vă germinați semințele înainte de a le pune în ghiveci sau substrat, hârtia absorbantă vă poate oferi condițiile necesare pentru a face acest lucru. Trebuie doar să puneți semințele în hârtia absorbantă și să le umeziți cu ajutorul unui atomizor sau pulverizator, să le așezați într-un loc cu lumină și să le mențineți în permanență umede. În câteva zile semințele vor începe să încolțească.

Sursa foto: shutterstock.com