În primul rând, există mai mulți factori din afara mașinii de spălat vase care pot influența performanța acesteia, explică specialiștii. În primul rând, calitatea veselei sau a sticlăriei care este introdusă în aparat și, în al doilea rând, calitatea detergentului. De asemenea, duritatea apei din zona geografică poate avea o influență, deoarece aceasta ar putea avea o cantitate mai mare de calcar.

Curățarea filtrelor și a brațelor rotative

Prin urmare, primul pas este să curățați corect mașina de spălat vase. Resturile de mâncare care se desprind de pe vase se acumulează în filtrele mașinii de spălat vase, așa că este necesar să le curățați cu regularitate pentru a preveni înfundarea lor. Tocmai din acest motiv se recomandă îndepărtarea resturilor de alimente solide cu o bucată de hârtie înainte de a pune vasele în aparat.

De asemenea, se recomandă curățarea brațelor rotative pentru a preveni răspândirea murdăriei pe toată vesela. Aceste elemente au găuri mici prin care se distribuie apa în timpul ciclului de spălare, astfel încât, dacă sunt înfundate, apa nu va curge corect și curățarea nu se va face corect. 

Ultimul pas este să curățați din când în când interiorul aparatului pentru a îndepărta grăsimea și calcarul acumulate. Specialiștii recomandă ajustarea cantității de sare în conformitate cu manualul dacă există o problemă cu calcarul. Filtrele, între timp, trebuie curățate la fiecare două luni pentru a preveni înfundarea.