Chiar dacă nu te-ai gândit până acum, spălarea prosoapelor de bucătărie împreună cu alte rufe poate fi un obicei periculos, iar experții nu recomandă asta. 

Conform specialiștilor în curățenie, prosoapele de bucătărie ar trebui spălate separat, deoarece poate apărea riscul unei contaminări încrucișate dacă sunt curățate în mașină cu alte rufe.

Prosoapele de baie și prosoapele de bucătărie sunt folosite în scopuri diferite, așa că probabil nu ți-ai dori niciodată să te ștergi pe față de exemplu cu un prosop de bucătărie. 

Chiar dacă mașina de spălat pare ca elimină bacteriile de pe rufe când le cureți, trebuie să știi că totul depinde de temperatura la care speli prosoapele. 

Dacă speli de exemplu prosoapele cu apă rece și cu puțin detergent, acestea sigur nu se vor curăța bine. Tocmai din acest motiv este indicat să speli prosoapele de bucătărie separat, la o temperatură mai mare la fiecare patru zile. 

În ceea ce privește prosoapele de baie, acestea trebuie spălate după fiecare folosire. Ele stau umede o perioadă mai mare și sunt un teren propice pentru dezvoltarea germenilor și bacteriilor. 

"Cu cât prosoapele rămân mai mult timp umede, cu atât mai mult timp drojdiile, bacteriile, mucegaiurile și virușii rămân în viață", scrie medicul dermatolog Alok Vij, MD, pentru Cleveland Clinic. "Acestea pot provoca o epidemie de ciupercă a unghiilor de la picioare și veruci, sau pot face ca aceste afecțiuni ale pielii să se răspândească", spune el, adăugând că prosoapele murdare "pot provoca cu siguranță o acutizare a eczemei sau a dermatitei atopice".