Printre beneficiile oferite de roșii se numără faptul că acestea îmbunătățesc circulația sângelui, previn constipația, protejează vederea, printre altele.

Mulți oameni cred că roșiile sunt o legumă pentru că le includem în diferite rețete, dar în realitate sunt fructe. Dacă păstrăm roșiile necoapte în frigider, riscăm ca acestea să își piardă aroma, după cum a explicat pentru El País María Blanch Rojo, de la Institutul de Știința și Tehnologia Alimentelor și Nutriție (ICTAN-CSIC).

"Frigul încetinește procesul de coacere și le modifică textura: rupe membranele din interiorul pereților fructului și îl face făinos", a spus ea.

Care este cel mai bun mod de a conserva roșiile?

În cartea sa "Gătitul și mâncarea", bucătarul Harold McGee a recomandat păstrarea roșiilor la temperatura camerei. În acest scop, ar trebui să alegeți un loc "aerisit și răcoros" în casă. În plus, este de preferat să nu le tăiați tulpina pentru a preveni contaminarea cu microorganisme.