Reîncălzirea cafelei în cuptorul cu microunde nu este lipsită de pericole. În primul rând, cafeaua reîncălzită nu are aceeași aromă ca și cafeaua care tocmai a fost preparată. Dar, potrivit unui studiu publicat în New York Times, încălzirea cafelei în cuptorul cu microunde poate fi chiar periculoasă pentru sănătate. De fapt, în cuptorul cu microunde, căldura ajunge cu greu la "inima" băuturii. Ca urmare, doar suprafața cafelei este încălzită.

Mai presus de toate, cafeaua conține 850 de componente aromatice volatile și uleiuri naturale identificate. În aer liber, aceste uleiuri se dezintegrează foarte repede. Dacă în schimb beți cafea cu lapte sau cappuccino, aveți grijă. Proteinele din lapte din băutura  pot produce bacterii după aproximativ două ore în aer liber.

Cum poţi reîncălzi cafeaua în siguranţă

Mai bine reîncălzeşti cafeaua în cuptor, spun specialiştii. Din motivele menționate mai sus, ar trebui să se prefere utilizarea unui cuptor tradițional pentru încălzirea cafelei, mai ales dacă aceasta conține lapte. 

Deși acest studiu avertizează mai ales persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, în orice caz, este mai bine să vă beți cafeaua imediat ce este preparată. Mai gustoasă și mai puțin periculoasă.

Sursa foto: shutterstock.com