Specialiştii spun că aceasta este o mare greşeală, iar carnea decongelată nu ar mai trebui niciodată recongelată, iar cel mai indicat ar fi să o preparăm termic. Dacă nu o putem consuma în acel moment, aceasta poate fi depozitată în frigider, pentru a fi consumată apoi în cel mai scurt timp. 

De ce nu este bine să recongelezi carnea deja decongelată 

Există două motive principale pentru a nu recongela carnea deja congelată, iar specialiştii atrag atenţia în primul rând asupra faptului că, prin congelare, bacteriile de pe carne nu dispar, ci intră într-o stare de stand by, care nu permite înmulţirea acestora. Prin dezgheţare însă, bacteriile de pe carne se pot reactiva şi se pot multiplica. De asemenea, este recomandat ca dezgheţarea cărnii să nu se facă la temperatura camerei, ci în frigider sau într-un spaţiu răcoros. 

Totodată, carnea decongelată îşi pierde din calitatea igienică şi poate apărea mult mai uşor riscul unei contaminări cu o bacterie periculoasă precum Stafilococul auriu şi Clostridium botulinum. Toate ne pot pune sănătatea în pericol. Astfel, dacă recongelăm carnea deja decongelată numărul de bacterii de pe suprafaţa ei este mult mai mare decât la prima congelare. 

Sursa foto: pexels.com