Potrivit celor mai iscusiți pizzari Zimone și Rubini, proprietari ai L'Antica Pizzeria da Michele - cunoscută pentru apariția sa în filmul "Come, Pray, Love", în care joacă Julia Roberts, nici măcar nu este nevoie să guști o pizza pentru a-ți da seama dacă aceasta este bună sau rea. 

Potrivit specialistilor, un anumit detaliu este foarte relevant: modul în care brânza se topește pe pizza poate spune multe despre aceasta. Dacă aceasta pare o entitate separată de restul, iar culorile brânzei și ale sosului creează un contrast puternic în loc să se îmbine bine, există șanse ca brânza să nu fie de calitate sau să fi fost gătită incorect.

Zimone susține că pizza este un aliment care nu permite minciuna, ceea ce înseamnă că, în calitate de pizzar, este foarte greu să o falsifici și că indicii vizuale te vor da de gol dacă o faci.

Atât el, cât și Rubini sunt de acord că utilizarea de produse procesate este o decizie greu de recuperat. "Nu poți face nimic cu brânza procesată", spune Zimone. "Este ceea ce este: dezgustătoare".

În mod similar, Zimone dezvăluie că mirosul unui restaurant ar trebui să te facă să vrei să mănânci. De îndată ce intrați într-o pizzerie, observați aromele din aer. Dacă vă gândiți imediat: "OK, vreau să mănânc", este un semn bun. Dacă acel miros nu vă atinge imediat, poate ar fi cazul să încercați totuși un alt restaurant. 

Tags: pizza buna