De aceea, este atât de important să aveți grijă de structura lor și să evitați să deteriorați această caracteristică care le face unice.

Îngrijirea tigăilor și a oalelor din teflon este o sarcină care necesită o manipulare specială, din momentul în care se prepară mâncarea și până la momentul în care se spală după ce sunt folosite, astfel încât acestea să reziste mai mult timp și, bineînțeles, să fie funcționale în bucătărie.

Nu folosiți ustensile metalice

Ustensilele de metal pot zgâria teflonul și acest lucru este suficient pentru a deteriora acoperirea tigăii sau a vasului. Optați pentru spatule din lemn, silicon sau plastic special pentru a rezista la temperaturi ridicate atunci când gătiți alimente.

Evitați să zdrobiți alimentele în interiorul tigăii sau al oalei

Atunci când gătiți, alimentele sunt deseori pasate în interiorul tigăii sau al cratiței, acest lucru poate afecta acoperirea antiaderentă, așa că evitați să faceți acest lucru dacă doriți să o păstrați pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Nu supraîncălziți 

Aceste tipuri de recipiente nu ar trebui să fie supraîncălzite pentru o perioadă lungă de timp fără a avea în ele alimente sau ingrediente. Acest lucru poate provoca deteriorarea căptușelii, încălziți întotdeauna cu puțin ulei sau gătiți imediat alimentele.

Nu se spală imediat după folosire

După ce ați gătit, nu spălați recipientul imediat, așteptați să se răcească puțin și spălați-l doar cu apă călduță, săpun de vase delicat și un burete potrivit pentru acest tip de material.