Dacă pregătești, de exemplu, o supă de pește, o poți aromatiza cu cimbru și tarhon pentru mai multă savoare. 

Atunci când peștele este preparat pe grătar poate fi aromat cu anason sau rozmari, dar dacă îl faci în tigaie, este indicat să folosești piper, foi de dafin sau ceapă mărunțită.

Pentru macrou, este indicat să îl aromăm cu rozmarin, usturoi și pătrunjel. Pe de altă parte, dacă este vorba despre o salată de fructe de mare, se recomandă aromatizarea cu boia de ardei iute sau ardei dulce.

Se pare că, pe lângă condimentele tradiționale - piper negru, piper alb, mărar și pătrunjel, potrivite pentru condimentarea peștelui sunt și busuiocul, tarhonul, dafinul, cuișoarele, oregano, rozmarin, cimbru. Printre cele mai potrivite mirodenii se numără coriandrul și leușteanul.

Busuiocul, de exemplu, dă o savoare deosebită peștelui alb. Busuiocul proaspăt este folosit adesea de bucătari la prepararea pastei de unt pentru a o întinde pe pește. Pentru a o prepara, aveți nevoie de 2 lingurițe de frunze proaspete tocate, maioneză - 1 lingură, muștar - 1 lingură, unt - 1 lingură.

Întindeți pasta peste fileurile de pește înainte de a le coace. După cum se știe, busuiocul se combină de minune cu roșiile și sosul de roșii, care sunt o bună sugestie pentru garnitură. Busuiocul poate fi folosit și pentru a condimenta peștele prăjit.