Caracatițele sunt de obicei vândute în acest fel, așa că tot ce va trebui să faceți este să verificați cavitatea pentru a vă asigura că este complet goală, în caz contrar va trebui să îndepărtați toate părțile care se află în interiorul acestui element.

Clătiți caracatița

De asemenea, trebuie să clătiți foarte bine caracatița, cel mai bine este să faceți acest lucru cu apă curată și sub jet de apă rece, asigurându-vă întotdeauna că clătiți toate părțile caracatiței, de la cap și interiorul capului până la tentacule. După ce ați clătit foarte bine, stoarceți excesul de umiditate și puneți-o pe un prosop de hârtie absorbant.

Îndepărtați ciocul

Va trebui să îndepărtați ciocul sau gura pe care o au aceste animale. Acest lucru poate fi făcut după ce animalul este gătit sau înainte, dar este mai bine să faceți acest proces înainte de preparare. Identificați ciocul, care se află chiar sub cap și între tentacule, apăsați ușor din spate pentru a-l face să cadă și apoi tăiați cu grijă.

Acum caracatița este gata să fie gătită. De asemenea, este important ca atunci când verificați dacă este gătită să folosiți un băț mic de lemn pentru a tăia carnea, evitați să folosiți un cuțit sau o furculiță deoarece puteți deteriora prea mult carnea.