Îți prezentăm care sunt trucurile și ingredientele pe care le folosesc adesea bucătarii din pizzeriile italiene pentru a obține cel mai gustos sos de pizza. 

Ingrediente:

  • 400 g roșii naturale tăiate mărunt
  • 1 ceapă rasă
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • ½ linguriță de sare
  • Un vârf de cuțit de piper
  • ½ linguriță de zahăr
  • O frunză de dafin 
  • Busuioc 
  • Oregano

Mod de preparare: 

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt, apoi repetăm operațiunea cu usturoiul.

Aceste două ingrediente vor forma baza acestui sos plin de savoare. Se prăjesc ceapa și usturoiul într-o tigaie timp de un minut împreună cu frunza de dafin.

Se amestecă pentru a împiedica usturoiul să se ardă și pentru a permite tuturor aromelor să se amestece treptat.

Se adaugă restul ingredientelor, un vârf de cuțit de busuioc, un vârf de cuțit de oregano, o jumătate de linguriță de zahăr, oțetul balsamic și roșiile.

Se pune la foc mic și se acoperă tigaia.

Roșiile sunt de obicei acide, așa că se adaugă zahăr, iar când se adaugă oțetul balsamic, punem și sarea. 

Se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, cu ajutorul unui blender, amestecăm sosul până se omogenizează compoziția. 

În funcție de cât de fin ne place, putem chiar să o trecem printr-o sită pentru a evita bucățile sau semințele de roșii.

Putem păstra sosul în congelator în cuburi de gheață, astfel încât să-l avem mereu la îndemână.