Dacă nu este păstrată corespunzător și intră în contact cu aerul, pâinea se deshidrateză și să întărește. Astfel, dacă nu vrei să cumperi zilnic pâine și să economisești și bani, există un truc la care poți apela pentru a păstra pâinea proaspătă până la două săptămâni. 

De cele mai multe ori, pâinea începe să mucegăiască după câteva zile, moment în care nu mai este indicat să o consumi deoarece pot apărea intoxicații alimentare. 

Experții spun că pentru a păstra pâinea proaspătă cât mai mult timp nu este nevoie nici să o învelești într-un prosop, nici să o bagi la congelator. Pâinea congelată, se usucă după câteva ore după decongelare și adesea își schimbă gustul. 

Trucul pentru a păstra pâinea proaspătă mai mult timp 

Tot ceea ce trebuie să faci este să ții pâinea la frigider pentru a limita înmulțirea bacteriilor. Recomandat este să pui într-o pungă din plastic, pentru ca aceasta să rămână moale. De asemenea, pentru a evita umiditatea și, implicit, mucegaiul, este bine să faci câteva găuri mici în pungă pentru ca pâinea să poată respira.