• Puneți cartofii decojiți pe care doriți să îi păstrați într-un castron.
  • Adăugați apă în recipient pentru a acoperi cartofii și apoi adăugați puțină zeamă de lămâie.
  • După ce acest proces este finalizat, puneți cartofii în frigider.
  • Pot fi păstrați până la două zile în frigider, deși vor pierde din amidon.

Cum păstrezi cartofii tăiați pentru prăjire 

Pentru a evita ca aceștia să se oxideze și să-și piardă proprietățile sau textura, trebuie să fie să îi pui într-un bol plin cu apă cu un de oțet. Apoi se păstrează în frigider până când sunt gata de consum. Este indicat să nu le păstrați mai mult de două zile. 

De ce nu pot fi congelați cartofii?

Explicația pentru care se recomandă de obicei să nu se congeleze cartofii constă în compoziția acestora, care cuprinde în principal apă și amidon. Acest două componente sunt alterate în timpul procesului de congelare și decongelare, afectând considerabil gustul și, mai ales, textura cartofului.