De ce aveți nevoie:

  • pungă de hârtie
  • Apă într-o sticlă cu pulverizator

Pas cu pas:

Pulverizează cu apă punga de hârtie, astfel încât punga să nu se rupă. Pune bucăție de pâine veche în ea și asaz-o pe o foaie de copt. Bagă punga la cuptor, fără ca aceasta să atingă marginile. 

În primul rând, pulverizați o pungă de hârtie cu puțină apă cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, dar asigurați-vă că umezeala nu sparge punga. Porniți cuptorul la foc mediu (între 170° și 190°). Se lasă să se încălzească timp de aproximativ 5 minute și apoi se scoate.

Merită menționat că această metodă se aplică atunci când aveți mai multe bucăți de pâine. Dacă aveți doar o bucată de pâine, puneți-o într-o tigaie și stropiți-o cu puțină apă. 

Se lasă aproximativ 3 minute și se îndepărtează. Umezeala va face din nou pâinea moale și pufoasă. Sfaturi pentru a păstra pâinea mai mult timp

-Nu o depozitați în pungi de plastic, deoarece acest material nu permite trecerea aerului și reține umezeala în interior.

-Nu lăsați punga de pâine în apropierea spațiilor fierbinți din bucătărie, cum ar fi aragazul sau cuptorul.