Bucătarii au câteva recomandări în acest sens pentru toate gospodinele. Astfel, nu vei mai face risipă şi îţi vei surprinde familia şi invitaţii cu preparate delicioase, făcute chiar din mâncarea ce nu a fost consumată de sărbători. 

„În momentul în care dorim să facem o friptură proaspătă o lăsăm la decongelat, turnăm vin sau bere peste ea și formăm un alt sos, un alt gust. Alb sec sau o bere neagră. Într-o pungă alimentară, putem s-o punem fără sos. Sarmaua, la fel. Dacă avem oală plină de sarmale, punem frumușel într-un vas pe care îl punem la congelator și le putem păstra chiar și o lună de zile. Când le punem din nou la fiert, putem să luăm puțină zeamă de varză și turnăm peste ele.

Salata boeuf o mâncăm, maioneza introdusă în congelator se deteriorează și își pierde calitatea. Piftia rezistă, dar nu putem s-o ținem mai mult de o săptămâna pentru că începe să mucegăiască. Din cozonac poți să prepari, dacă s-a uscat, o prăjitură. La 100 ml lapte un ou, poți să pui și smântână, vanilie, zahăr și pui ceva fructe peste cozonac, torni compoziția, dacă mai pui și ceva scorțișoară iese o prăjitură excepțională”, a spus chef Petrișor Tănase, conform Digi 24.

Un român aruncă, în medie, în fiecare 70 de kilograme de mâncare, iar cel mai adesea ajung la gunoi fructele, legumele şi pâinea, potrivit unui studiu realizat de ONU. 

Mai mult decât românii aruncă mâncare la gunoi moldovenii și ucrainenii, în medie, 76 de kilograme de alimente, în fiecare an.

Sursa foto: shutterstock.com