Acest lucru este important pentru a evita intoxicațiile alimentare. Așadar, țineți cont de următoarele sfaturi atunci când gătiți preparate pentru mai multe zile.

Unul dintre cele mai populare alimente, și unul dintre cele mai des păstrate pentru zilele următoare, este orezul, care oferă posibilități infinite, deoarece poate fi combinat cu multe alte alimente.

De ce nu este recomandat să reîncălzești orezul 

Orezul fiert, atunci când este reîncălzit, poate deveni o sursă de bacterii, atât timp cât nu sunt respectate anumite măsuri de igienă. Unul dintre microorganismele care pot contamina alimente precum orezul este toxina bacteriei Bacillus cereus.

Cât timp rezistă orezul fiert în frigider?

Bacteria în cauză generează o serie de spori în orez care sunt capabili să reziste la gătit, ceea ce înseamnă că pot prolifera. Acest lucru se datorează faptului că, la temperaturi de peste 15-20 ºC, microorganismele se reproduc foarte ușor.

Pentru a evita acest tip de neplăceri, este recomandat să punem orezul fiert cât mai repede la frigider și să nu fie păstrat la temperatura camerei mai mult de două ore, mai ales în sezonul cald.

De asemenea, experții indică faptul că preparatele din orez ar trebui să rămână în frigider timp de o zi. În ceea ce privește durata de păstrare a orezului în frigider, timpul estimat înainte de a se strica este de cel mult trei-patru zile.