Cu toate acestea, chiar dacă sunt ţinute la temperaturi foarte scăzute, uneori timpul de depozitare recomandat poate fi depășit, iar anumite produse nu mai pot fi consumate, deoarece expiră. 

Congelarea puiului ajută la păstrarea în siguranţă a acestui aliment pentru mai mult timp. Există însă şi o dată limită pentru carnea de pui, chiar dacă aceasta este congelată. 

Durata de viață a alimentelor proaspete depinde de tipul de carne și de condițiile în care aceasta a fost congelată. Potrivit experților, puiul și curcanul pot rezista între 11 și 12 luni în congelator, atâta timp cât nu sunt tăiate.

În cazul în care puiul este tăiat, de exemplu, timpul recomandat este de opt până la nouă luni. De asemenea, este recomandat ca atunci când congelezi un pui să notezi pe ambalaj data la care l-ai pus în frigider. În cazul în care puiul sau curcanul a fost cumpărat congelat, timpul se reduce la 10 luni, deoarece este posibil ca acesta să fi trecut prin procesul de congelare anterior.

Sursa foto: shutterstock.com