Vă spunem cât de des ar trebui să vă ascuțiți cuțitele de bucătărie, potrivit experților. Este clar pentru cei implicați în arta culinară că un cuțit cu o margine bună este un element de bază în bucătărie. Prima dată când le folosiți, s-ar putea să nu fie nicio problemă, dar în timp se uzează și își pierd capacitatea de a tăia alimentele.

Printre recomandările experților, folosirea cuțitelor cu prudență și nu tăierea pe o suprafață dură este esențială pentru o "durabilitate" îndelungată. De asemenea, evitați să tăiați pe suprafețe precum sticla, piatra sau metalul și depozitați-vă cuțitele astfel încât să nu se poată deteriora.

Cât de des ar trebui să vă ascuțiți cuțitul de bucătărie?

Potrivit specialiștilor de la Southern Living, cuțitele trebuie ascuțite, în general, o dată la două săptămâni. Cu toate acestea, în practică, la o utilizare normală, acestea trebuie ascuțite după cel mult o lună pentru a avea senzația de cuțit nou.

Acest lucru se face cel mai bine cu o piatră de ascuțit sau prin întreținere regulată cu un oțel ceramic de ascuțit, o opțiune rapidă și ușoară.

Rețineți că, deși poate părea contra-intuitiv, un cuțit mai ascuțit este un cuțit mai sigur. Este nevoie de mai mult efort pentru a tăia un cartof atunci când lucrați cu un cuțit neascuțit, iar cu acest efort suplimentar, este mai probabil ca lamele să alunece din alimentele pe care le pregătiți. 

Pentru a afla dacă un cuțit este bine ascuțit, puteți încerca să tăiați o foaie de hârtie obișnuită; dacă nu reușește atunci când încercați să o glisați și nu puteți face o tăietură curată fără efort, atunci este timpul să îl ascuțiți.