Potrivit site-ului Eldiario.es, o digestie bună începe cu mestecarea, motiv pentru care este important să o facem în mod corect, astfel încât să se amestece bine cu saliva și să poată fi digerată. În acest fel, stomacul nu va fi supraîncărcat.

Ce conține saliva? Amilaza, care este o enzimă care inițiază digestia carbohidraților și, astfel, facilitează descompunerea chimică a alimentelor. Pe de altă parte, Centrul stomatologic Villanueva indică faptul că ideal este să mestecăm un aliment de 25 de ori înainte de a-l înghiți.

Beneficiile mestecării corecte a alimentelor

  • Evitați să suferiți de gastrită.
  • Îmbunătățește procesul de digestie.
  • Vă place mâncarea, textura, culorile, aromele și mirosurile ei.
  • Favorizează absorbția nutrienților în digestie.
  • Aceasta va reduce nivelul de stres.
  • Veți evita apariția cariilor.
  • Scade cantitatea de alimente pe care o consumăm.
  •