Ciocolată

Cei mai mulți dintre noi ținem ciocolata în frigider cu cele mai bune intenții. Totuși, aceasta este o greșeală gravă. Atunci când ciocolata este supusă la temperaturi scăzute pentru o perioadă lungă de timp, se formează un strat alb pe ea, ceea ce îi va schimba gustul.

Păstrați-o la temperatura camerei și feriți-o de lumină. Pe de altă parte, nici temperaturile ridicate nu sunt bune pentru ciocolată.

Roșiile

La temperatura camerei, roșiile continuă să își completeze procesul de coacere și acumulează mai mulți compuși volatili care le sporesc aroma și gustul. În frigider se întâmplă contrariul: la temperaturi scăzute, acestea își pierd aceste proprietăți, potrivit unui studiu care compară ce se întâmplă cu ele la 20º și la 4º.

Pâine

Pâinea este unul dintre alimentele cel mai des păstrate în frigider. Cu toate acestea, pâinea care este supusă la temperaturile scăzute din frigider se strică mai repede, iar gustul ei este alterat.

Ideal ar fi să o păstrați într-un loc răcoros și uscat, sau puteți să o tăiați în felii și să o puneți în congelator. Se va păstra până la 3 luni.

Brânzeturi maturate

Cele mai multe brânzeturi trebuie păstrate la rece, dar nu și brânzeturile maturate, mai ales dacă acestea sunt întregi. Frigul le usucă, le crapă și le face să își piardă proprietățile și aroma.

Dacă doriți să le puneți la frigider, alegeți partea centrală, cea mai puțin rece, sau sertarele cu legume.

Banane

Ca toate fructele tropicale, bananelor nu le place frigul. Același lucru este valabil și pentru ananas. Experții recomandă să le păstrați la temperatura camerei. De asemenea, înfășurarea părții superioare a bananei în folie alimentară va încetini procesul de coacere și va permite păstrarea acestora cu câteva zile mai mult.

Nu uitați că atunci când bananele se înnegresc, înseamnă doar că sunt coapte și mai dulci, nu că s-au stricat. Schimbarea culorii lor se datorează oxidării amidonului care se transformă în zahăr.