Aşadar, dacă ai în casă căni sau farfurii crăpate aruncă-le imediat căci îţi pot afecta sănătatea. De asemenea, specialiştii atrag atenţia că nu ar trebui să consumi alimente nici în farfurii sau căni care sunt vopsite şi prezintă fisuri. Acest tip de veselă poate avea în compoziţia vopselei săruri cu elemente periculoase, precum cobalt, bor sau cadmiu. Atât timp cât vopseaua este intactă pe ele, farfuriile şi cănile sunt sigure. Dacă prezintă în crăpături, care le-au afectat culoarea, nu le mai folosi sub nicio formă. 

Nu folosi farfuriile fisurate în cuptorul cu microunde 

Farfuriile vechi, uzate, care prezintă fisuri nu trebuie folosite niciodată în cuptorul cu microunde. Acestea se pot sparge foarte uşor. De asemenea, farfuriile sau cănile care prezintă crăpături nu ar trebui folosite nici pentru preparate fierbinţi deoarece se pot sparge în timp ce le utilizezi şi pot avea loc accidente. 

Vasele pe care ar trebui să le foloseşti trebuie să fie din fontă, sticlă sau ceramică. Materialul din care sunt fabricate trebuie să fie unul sigur, care să nu intre în reacţie cu alimentele. Ele nu trebuie să îşi schimbe proprietăţile atunci când sunt supuse la temperaturi mari şi să nu emită substanţe periculoase. 

Sursa foto: shutterstock.com