Așadar, dacă vrei să prelungești durată de viață a acestui electrocasnic, evită să pui deasupra lui următoarele:

Cutii de cereale. Acestea tind să ocupe mult spațiu în cămară, așa că sunt adesea așezate deasupra frigiderului, dar aceasta este o mare greșeală. Acestea trebuie depozitate într-un loc care să poată fi închis, altfel sunt o țintă ușoară pentru șoareci și gândaci, precum și pentru a obstrucționa ventilația frigiderului.

Aparate electrice. Pare o idee bună de economisire a spațiului, dar ar trebui evitată. Frigiderele nu suportă prea multă greutate deasupra, așa că evitați să plasați aparate grele, altfel ați putea deteriora considerabil frigiderul.

Fructe. Plasarea unui bol de fructe deasupra frigiderului este o idee foarte proastă, deoarece ar putea afecta considerabil durata de valabilitate a fructelor, făcându-le să se strice mult mai repede. Majoritatea fructelor trebuie păstrate în frigider sau într-un loc răcoros, altfel se vor strica rapid.

Legume. Nu este recomandat să depozitați anumite legume în partea de sus a frigiderului, deoarece le poate afecta termenul de valabilitate, făcându-le să se strice mult mai repede. Majoritatea legumelor trebuie păstrate în frigider sau într-un loc răcoros, altfel se vor strica în câteva ore.

Pâine și alte produse de panificație. Aceste tipuri de alimente sunt delicioase atunci când sunt proaspăt coapte și păstrate în stare proaspătă, așa că cel mai bine este să căutați alternative de depozitare. Starea pâinii se poate deteriora, deoarece căldura nu va fi favorabilă și va încuraja apariția mucegaiului în interiorul pungilor.