Puteți folosi conservele de fasole pentru a le transforma în ghivece, dar nu este înțelept să le folosiți pentru a depozita alte alimente, chiar dacă credeți că le-ați spălat perfect. Atunci când vă depozitați alimentele în același recipient în care ați adus acasă un alt aliment, există posibilitatea contaminării încrucișate, adică microbii trec de la un aliment la altul.

Acestea sunt recipientele pe care le aveți în bucătărie și pe care NU ar trebui să le folosiți pentru a depozita alimente:

Borcanele de iaurt. Depozitarea alimentelor într-un borcan de iaurt sau de smântână este periculoasă, deoarece acestea sunt recipiente de unică folosință și permit intrarea bacteriilor.

Sticle PET. Reumplerea sticlelor din plastic nu poate decât să provoace boli. Acestea acumulează germeni și sfârșesc prin a vă deteriora organismul. Așadar, sticlele PET nu ar trebui să fie reutilizate.

Cutiile de conserve. Acestea își îndeplinesc funcția de conservare a alimentelor doar până când sunt deschise, după care se generează microorganisme dăunătoare sănătății. Ar trebui să le aruncați imediat după folosire.