Supa de hasmatuchi (Germania). Hasmatuchi este o radacinoasa inrudita cu patrunjelul, iar supa de hasmatuchi se serveste in Germania in Joia de dinaintea Pastelui (cunoscuta si drept Joia Verde).

 

Torta Pascualina (Argentina) este similara cu un quiche fratuzesc. Are aluat de foietaj, umplutura de spanac si branza si se serveste de obicei in timpul postului. 

 

Hot Cross Buns (Regatul Unit).  Aceste chifle dulci sunt umplute cu stafide sau coacaze si sunt marcate cu o cruce deasupra. Sunt extrem de populare si in afara Marii Britanii, in tari precum Australia sau Noua Zeelanda.

 

Advocaat (Olanda) este un lichior de oua preferat de olandezi. Numele lui este prescurtarea lui “advocatenborrel” care inseamna, in traducere libera, bautura pentru avocati.

 

Capirotada (Mexic) se serveste, de regula, in Vinerea Mare. Retetele pentru aceasta budinca de paine variaza de la o regiune la alta a tarii. Pe langa paine, capirotada contine nuci, fructe uscate si ornamente din zahar.

Tsoureki (Grecia) este o paine impletita (menita sa simbolizeze Sfanta Treime) care se serveste cu oua rosii (care simbolizeaza sangele Domnului). Suna familiar?

Ma’amoul (Liban) este facuta dintr-un aluat fraged, cu mult unt si poate fi umpluta cu fistic, nuci sau chiar prune. 

 

Sunca afumata (SUA) este cel mai popular preparat de Paste in America. Sunca are un gust dulceag, datorita sosului din miere si zahar brun cu care este glazurata. 

 

Rosquillas (Spania). Aceste gogosi se mananca mai ales in saptamana Pastelui (de altfel, numele lor complet in spaniola este Rosquillas de Semana Santa). Se servesc cu zahar pudra deasupra.

Simnel Cake (Regatul Unit) este un tort cu fructe care se manca in Anglia in duminicile din postul Pastelui. Este acoperit cu un strat de martipan si 12 bile de martipan care simbolizeaza numarul apostolilor.