Timp preparare:
1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Americana
Metoda de preparare

Caleste ceapa si prazul in untul incins bine intr-o oala mare. Gateste-le cateva minute la foc mediu, pana cand ceapa si prazul se inmoaie si sunt opace.

Adauga cartofii taiati cubulete, sarea si apa (sau supa concentrata). Lasa sa dea in clocot si apoi redu focul. Lasa sa fiarba acoperit, timp de 30-40 minute, pana cand cartofii sunt moi.

Paseaza cu un blender pana cand obtii o crema. Lasa supa sa se raceasca putin inainte sa adaugi cele doua tipuri de smantana si sa amesteci bine.

Lasa supa sa se raceasca in frigider. Acesta este perfecta sa o servesti la 18C. Daca e prea rece, nu va avea un gust bun.

Serveste supa decorata cu chives tocat. 

Sursa reteta si foto: www.simplyrecipes.com