Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pune toate ingredientele uscate si salvia tocata intr-un tocator electric sau intr-un robot de bucatarie si mixeaza pentru amestecare.
Adauga untul si pulseaza de cateva ori pentru a-l marunti. Transfera tot amestecul intr-un bol.

Amesteca piureul de dovleac cu oul si smantana si adauga-le peste restul ingredientelor din bol. Amesteca folosind o furculita pana cand incorporezi faina in ingredientele umede. Aduna totul intr-un aluat si scoate pe blatul tapetat cu faina.
Aplatizeaza aluatul intr-un disc de 18cm din care sa tai 8 triunghiuri.

Pune triunghiurile pe o tava  tapetata cu hartie de copt si tine-le la congelator  pana cand se intaresc.
Incinge cuptorul la 210C si aseaza triunghiurile de aluat la 2 cm distanta. Unge-le cu putina smantana, aseaza deasupra frunzele de salvie si presara cu putin zahar.

Coace-le timp de 20-25 minute sau pana cand trec de testul scobitorii.

Serveste-le cu gem de smochine si smantana dulce sau frisca.

Sursa reteta si foto: food52.com