Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Mexicana

Tortillas sunt o prezenta obisnuita pe mesele mexicanilor. Se pot manca simple sau pot fi baza pentru burritos, quesadillas, enchiladas. Pot fi si taiate, prajite si mancate ca cipsuri cu sosuri picante sau in salate. Tortillas sunt o mancare versatila, iar cele mai bune sunt cele facute in casa cu faina alba sau faina de porumb.

Metoda de preparare

Cerne faina, sarea si praful de copt intr-un bol mare. Adauga si untura si framanta usor cu degetele pana cand se incorporeaza in faina. La inceput untura se va faramita si va forma mici bilute in faina. Nu te speria, framanta mai departe pentru ca se va omogeniza. Adauga apa putin cate putin si amesteca in continuare pana cand obtii un aluat omogen. Nu turna toata apa deodata pentru ca aluatul tau va deveni lipicios si nu vei putea sa il mai framanti.

In final trebuie sa obtii un aluat elastic si moale. Pune-l pe blatul de lucru presarat cu 1-2 linguri faina si framanta-l bine.

Imparte-l in 12 parti egale, ruleaza-le sub forma unor bile si pregateste-te sa incingi tigaia.

Foloseste o tigaie cu diametru mare (26-28 cm) si lasa focul la nivel mediu.

Cu un sucitor, intide fiecare bila intr-o foaie de tortilla cat mai subtire. Pune-o in tigaia incinsa si coace-o 1-2 minute pe fiecare parte. La inceput se va umfla si va face niste bule asemanatoare baloanelor de guma. Intoarce-o pe partea cealalta si las-o in tigaie pana cand se rumeneste.

Pe masura ce le faci, pune tortillas intr-un prosop pentru a le tine calde. Foloseste-le pentru a rula in ele burittos deliciosi sau cu salate racoroase de vara.