Timp preparare:
> 2h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Inmoiae gelatina in 60ml apa.

Intre timp, taie rubarba felii subtiri si pune-o pe foc cu 100g zahar si restul de apa. Gateste-o timp de 7 minute, pana cand rubarba se inmoaie.

Adauga gelatina peste rubarba si amesteca bine. Lasa amestecul sa se raceasca timp de 10 minute. Paseaza cu un blender, adauga iaurtul si mixeaza pana cand sunt omogenizate.

Pune amestecul la congelator.

Marunteste biscuitii si intinde-i intr-un strat uniform la baza unei tavi de copt cu diamentrul 20cm, cu pereti detasabili. Pune deasupra lor iaurtul cu rubarba, niveleaza.

Acopera cu o folie de plastic si pune la congelator cel putin 2 ore. Inainte de servire scoate tortul si infasoara in jurul tavii un prosop cald. Scoate tortul din tava si lasa-l sa stea la temperatura camerei timp de 20 minute.

Intre timp, feliaza capsunele si amesteca-le cu 2 linguri de zahar. 

Taie tortul si serveste-l cu capsune. 

Sursa reteta si foto: Epicurious