Timp preparare:
< 2h
Dificultate:
mediu
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 160C si pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 22cm, tapetata cu hartie de copt.

Topeste 225g ciocolata la bain-marie.

Bate untul cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva, adauga ouale intregi, pe rand, incorporand bine pe fiecare in parte. Adauga vanilia.

Amesteca faina de migdale cu pesmetul si ciocolata topita, apoi incorporeaza amestecul cu unt si oua.

Toarna prajitura in forma si coace-o timp de 55 minute. Lasa-o sa se raceasca in tava, apoi pe un gratar.

Pentru ganache-ul de ciocolata:

Rupe 110g ciocolata in bucati si toarna peste ea smantana amestecata cu zaharul pudra, incalzita pana la punctul de fierbere.

Amesteca pana cand ciocolata se topeste si se incorporeaza in smantana. Lasa deoparte sa se raceasca.

Intinde ganache-ul de ciocolata peste baltul copt.

Serveste tortul cu zmeura proaspata si smantana sau frisca.

Sursa reteta si foto: www.greatbritishchefs.com