Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O prajitura racoritoare si gustoasa perfecta pentru zilele de vara. O poti decora cu felii de capsune sau o poti lasa simpla, invelita doar in crema bogata, aromata cu portocale.

Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 180C.

Pregateste blatul de prajitura  zdrobind cu un blender capsunile feliate pana cand devin o pasta. Amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare.

Bate zaharul cu 110g unt moale intr-un bol pana cand devinde o spuma. Adauga ouale intregi, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adauga si albusurile si incorporeaza-le.

Adauga alternativ din amestecul de faina si iaurt, incorporand bine dupa fiecare. Toarna si capsunile zdrobite si colorantul alimentar si amesteca bine. Toarna aluatul intr-o tava rotunda cu diamentrul de 20cm, cu pereti detasabili, si coace blatul timp de 30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.

Cand este gata, lasa-l sa se raceasca timp de 10 minute in tava. Apoi, scoate-l pe un gratar si dupa ce s-a racit complet taie-l in doua pe orizontala.

Intre timp, pregatesti crema din 80g unt, crema de branza si lichiroul de portocale pe care le mixezi pana cand se omogenizeaza. Adauga treptat si zaharul pudra si incorporeaza-l.

Unge primul blat cu crema pregatita, pune al doilea blat deasupra si imbraca tortul cu crema. Decoreaza cu capsune feliate.

Sursa reteta si foto: My Recipes