Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Mediteraneana
Metoda de preparare

Caleste ceapa, usturoiul si oregano in uleiul incins cateva miunte. Apoi, adauga rosiile pasate, nautul, supa de pui, frunzele de dafin si putin piper. Lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mediu 5 minute.

Adauga bucatile de pui, da focul mai mic si mai lasa la fiert inca 10 minute.

Pentru cuscus ai nevoie de:

  • 450ml supa concentrata de pui
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 300g cuscus
  • 2 lingurite scortisoara
  • 50g stafide
  • 2 linguri suc de lamaie

 

Pune pe foc supa, uleiul si sarea si lasa totul sa dea in clocot. Adauga cuscusul, stafidele si amesteca bine. Ia de pe foc si acopera cu un capac.

Lasa acoperit timp de 5 minute, pana cand cuscusul absoarbe lichidul. Amesteca-l usor cu o furculita, adauga-i scortisoara si sucul de portocale. Amesteca bine.

Ia tocanita de pe foc. Adauga maslinele si sucul de lamaie. Serveste cu cuscus fierbinte. 

Sursa reteta si foto: The Kitchn