Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Franceza

O reteta mai simpla de tarta nu se poate. Savureaza bunatatea fructelor in fiecare felie.

Metoda de preparare

Vei avea nevoie de o tava trunchi de con de tarta cu diamterul de 18cm la baza si 24cm la suprafata.

Pregateste aluatul:

Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul,cu un robot de bucatarie. Adauga galbenusul si incoproreaza-l, apoi toarna trepatat faina si incorporeaza-o. Adauga si 1 lingura de lapte. Formeaza o bila din aluat si framanta-l de cateva ori pe blatul tapetat cu faina

Intinde aluatul intr-un disc suficient de mare incat sa acopere tava de tarta folosita. Aseaza-l in tava si pune-l la frigider timp de 30 de minute.

Intre timp, incinge cuptorul la 180C. Indeparteaza cotorul de la pere si taie-le in cubulete mici. Caleste-le cu 15g de unt si zaharul Muscovado intr-o tigaie pana cand sunt suficient de moi incat sa poata fi intepate usor cu varful de cutit.

Scoate perele calite cu o paleta si aseaza-le in crusta de tarta racita. Lasa sucurile din tigaie sa fiarba cateva minute pana cand totul se reduce la un sos lipicios si gros. Toarna-l peste pere. 

Pune tarta la copt timp de 40 de minute  pana cand cruta s-a rumenit si perele s-au inmuiat.

Sursa reteta si foto: www.theguardian.com

Tags: tarta, desert, pere