Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 190C (170C daca e cu ventilatie).

Intinde aluatul de tarta pe blatul tapetat cu faina si apoi pune-l intr-o tava rotunda cu diametrul de 28cm. Pune tava la rece timp de 15 minute.

Coace aluatul in orb timp de 20-25 minute, apoi fara greutati inca 5 minute.

Intre timp, pregateste perele.  Pune-le impreuna cu 75g zahar, vinul alb si 300ml apa intr-o oala, pe foc mic. Lasa-le sa fiarba timp de 20-25 minute, pana cand fructele se inmoaie. Scurge perele si taiele pe fiecare in 6 felii, indepartand mijlocul cu seminte.

Marunteste migdalele intr-un robot de bucatarie pana cand obtii o faina de migdale. Bate untul cu restul de zahar, adauga ouale si amesteca bine. Incorporeaza faina de migdale.

Umple coaja de tarta coapta mai devreme cu acest amestec, apoi aseaza deasupra lui feliile de pere.

Pune din nou la cuptor, la 180C (160C daca e cuptor cu ventilatie), timp de 30 minute, pana cand amestecul cu migdale se umfla si se rumeneste.

Incalzeste gemul de caise intr-o craticioara, strecoara-l printr-o sita deasa si unge cu el tarta la 5 minute dupa ce o scoti din cuptor.

Serveste tarta calduta cu frisca sau smantana dulce. 

Sursa reteta si foto: www.womanandhome.com