Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste aluatul de tarta pate sucree dupa reteta de aici.

Incinge cuptorul la 190C (170C daca e cu ventilatie).  Intinde aluatul si aseaza-l intr-o tava de tarta cu diametrul 28cm, fara sa ii tai marginile care atarna. Pune tava la rece 30 minute.

Coace aluatul in orb 10-15 minute, apoi taie marginile in plus si lasa tava deoparte.

Pune untul, 2 linguri zahar, scortisoara si 2 linguri coniac pe foc. Adauga merele taiate si gateste-le timp de 5 minute. Cand s-au inmuiat usor poti sa le scoti si sa le asezi in strat uniform in tava, peste aluatul de tarta.

Bate ouale cu 40g zahar, adauga faina, smantana si restul de coniac si continua sa mixezi timp de 10  minute.  Pune cu lingura acest amestec in tava, peste mere. 

Pudreaza cu putin zahar pudra si un praf de scortisoara si pune din nou la cuptor, timp de 20 minute, pana cand se rumeneste. 

Serveste tarta calda cu inghetata de vanilie.

Sursa reteta si foto: www.womanandhome.com